Så fixar du matpaket till jobbet

De flesta löntagare har märkt att det finns allt färre pengar kvar på kontot i slutet av månaden. Utgifterna har ökat lavinartat och för att ha möjlighet att överleva måste många tänka om och hitta sätt att spara pengar. Att strypa lunchkostnaden på jobbet är en utmärkt idé som kan ge dig tusenlappar över i månaden.

Genom att sluta handla lunch ute och istället ta med dig matpaket kan du spara upp till 3000 kronor i månaden. Det billigaste alternativet är att du satsar på termosflaskor från medtryck.com. Du kan till och med tipsa din arbetsgivare om termosflaskor och beställa termosar till samtliga medarbetare med företagets logga på.

Soppa, varma drycker och smörgåsar

Den som inte är en mästerkock kan enkelt överleva på riktigt goda soppor som behåller värme, konsistens och smak i en riktigt bra sopptermos. Varm choklad är inte bara gott på utflykten utan även på lunchen tillsammans med fullkornsbullar med ost och skinka. Pricken över i:et blir en hälsosam banan och lunchen har bara kostat dig en bråkdel jämfört med vad en lunch på restaurangen strax över gatan kostar. Vad sägs till exempel om svampsoppa med parmesanost som du enkelt förbereder dagen innan och tar med dig i din termosflaska? Smörgåsar kan du dessutom välja att göra precis hur matiga som helst. Vill du spara ännu mer ska du satsa på storkok som till exempel grytor och gratänger som du fryser in och tar med dig vid behov.

Det kan tyckas vara för bra för att vara sant, men hör och häpna när du upptäcker att du kan spara hela 33 616 kronor om året om du byter ut restaurangmat mot matlåda på jobbet. Börja planera redan idag och ta kontroll över dina utgifter genom att spara in där du kan.